Skip to main content

Grossglockner poletni vzpon

Najvišji vrh Avstrije po normalni smeri ali po slavnem grebenu Studlgrat.

info@matijavolontar.com

+386 41 502 484

enako za Whatsapp

Normalna smer

1 gost → 850 €  |  2 gosta → 470 € | 3 gostje → 350 €

Prvi dan se iz Slovenije odpeljemo do približno 2 uri in pol oddaljenega izhodišča pri Lucknerhaus (1920 m). Od tam se peš, še bolje pa z električnim kolesom odpravimo po dolini proti koči na koncu zaprte ceste, Lucknerhutte, ker pustimo kolesa. Pot nadaljujemo naprej po dolini do cilja prvega dne - koče Studlhutte. Koča je udobno izhodišče za vzpon na vrh Avstrije po normalni smeri ali po grebenu Studlgrat, znana pa je predvsem po petzvezdični kulinariki.

Naslednji dan začnemo z vzponom preko ostanka ledenika proti najvišje ležeči koči v Avstirji - Erzherzog Johann Hutte (3454 m). V okolici koče se pripravimo na vzpon po bolj ali manj izpostavljenem JV grebenu, ki predstavlja normalno smer in vodi točno do vrha Grossglocknerja (3798 m). Od tod naprej smer poteka po bolj ali manj izpostavljenem grebenu, prav do vrha Grossglocknerja (3798 m). Sestop poteka po smeri vzpona do avta.

Kratek video plezanja na Grossglockner po normalni smeri, sicer v zimskih razmerah, si lahko ogledate tukaj.

V ceno je vključeno vodenje, stroški vodnika, prevoz in plezalna oprema gosta.

OcenaVišinska razlikaTrajanje
II/III1900 m2 dni

Najprimernejši čas za poletni vzpon na Grossglockenerja je od začetka junija do konca septembra.

Dodatne možnosti izvedbe ture:

  • Izvedba ture v enem dnevu od doma do doma. V tem primeru so cene prilagodijo: 1 gost - 580 €, 2 gosta - 340 €, 3 gostje - 250 €
    • Izvedba ture na tak način je primerna samo za fizično zelo dobro pripravljene gornike.

Prijava

 


Studlgrat

1 gost → 950 €  |  2 gosta → 470 €

Do koče Studlhutte (2802 m), je pot enaka kot pri normalni smeri. Od koče zavijemo naprej proti SZ in se po približno eni uri hoje priključimo grebenu, ki ga ne zapustimo do vrha Grossglocknerja. Smer po grebenu Studlgrat je dolga približno 800 m, tehnične težave pa se stalno dotikajo tretje težavnostne stopnje, nekajkrat jo celo presežejo. Skala je na ključnih mestih odlična. Sestop poteka po normalni smeri do koče Erzherzog Johann Hutte (3454 m) in nato do Studlhutte od koder po smeri prihoda sestopimo do avta.

V ceno je vključeno vodenje, stroški vodnika, prevoz in plezalna oprema gosta.

OcenaVišinska razlikaTrajanje
III/IV1900 m2 dni

Najprimernejši čas za vzpon na Grossglockenerja preko grebena Studlgrat je od začetka junija do začetka septembra, odvisno od vremenskih razmer.

Dodatne možnosti izvedbe ture:

  • Izvedba ture v enem dnevu od doma do doma. Cene se v tem primeru prilagodijo: 1 gost 680 €, 2 gosta 360 €. Vključuje prevoz in vodenje. 
    • Izvedba ture na tak način je primerna samo za fizično zelo dobro pripravljene gornike.

Prijava

 


... to ni edina visoka gora v bližnji okolici Slovenije

V Evropi je še veliko drugih zanimivih vrhov in smeri. Nekaj sem jih naštel tukaj. Za preostale želje, pa vas vabim, da me kontaktirate.

 

 

info@matijavolontar.com

+386 41 502 484

enako za Whatsapp